There was an error in this gadget

Thursday, June 19, 2008

Pagi yang GELAP

senarai perkara-perkara yang menjadikan hari aku yang malang:-

1-Bangun lambat , seterusnya lewat ke tempat kerja aku iaitu STARBUCKS Metro Point Kajang ..
2-Hujan turun dengan lebat dari awal pagi hingga ke lewat petang ..
3-Azlina menjadi Manager On Duty untuk shift aku ...
(tak best)
4-Kena cuci SignBoard "STARBUCKS" yang sangat besar... (tangan aku luke)
5-Hilang my one n only ten ringgit .. (aku tengah dalam krisis kewangan)
6-Terlepas 3 bas yang aku terpaksa kejar dari bandar Kajang hingga lah Kompleks Kota Kajang (serius jauh weh)
7-Menunggu bas lagi yang tersangatlah lambat ..( driver dia sembahyang maghrib kot)
8-Beli ayam bakar Teriyaki Jusco dan bila dah bukak , tersangat lah kurus dan sangat la keras
9-susu tumpah masa buat latte.
10-dapat call dari Nasuha , pasal malang aku yang paling besar .. aku kantoi guna Internet dekat management room Starbucks..... (cuak aku kene buang kerja)

kesimpulannya ....

aku memang malang ...dan aku nak MANDI BUNGA .. lalala~

Sunday, June 15, 2008

Hari Sabtu yang INDAH

ellloo .. hax .. aku tak tahu nak bercerita tentang apa , makanya akan aku ceritakan hari aku yang takdelah seronok mana .. hax .. ok, bangun pagi (jap , pagi ke tengah hari ek??.. hax) je dah confirm lewat .. bangun pun sebab mak membebel .. hehe .. penat woo malam tadi lepak dengan adik ... hax ... ok ... bangun-bangun je mak aku dah bising .. swoh buat itu la , buat ini lah .. antara tugasan yang aku kena buat , beli racun rumpai diikuti tugas meracun rumpai di sekeliling rumah itu sendiri , beli mentol lampu (ouh ini tak buat lagi ni .. buat esok , jgn lupe aizad ) juga diikuti dengan aktiviti menukar mentol disekeliling rumah .. pastu nak kene ganti rail langsir , kemas peti ais , basuh kasut dan macam-macam lagi .. ades .. banyak la plak .. hax .. takpa-takpa .. perlahan-perlahan kayuh (jgn diamalkan sikap ni ya .. nnt semua kerja lambat siap ) ...

Ouh , telupa pulak , bangun- bangun je dapat msg dari yang tersayang ....rutin msg yang memang dinanti setiap hari .. kalau tak ada , mesti rasa lain macam "Morning , Sayang" .. hehe ... begitulah antara kata-kata yang membuat aku bersemangat untuk menjalani hari yang baru .. hax ...hehe .. thanx sayang ..

Eeh , dah ke situ pulak .. haha .. ok sambung cerita , lepas tu , dapat la phone call dari gang taman .. "weh , ko pegi tak kakak anep kawen" ... opppsss .. alamak terlupa la plak .. haha .. takpa-takpa .. kena pergi ni .. hax .. so pergi lah aku , dengan hajat menggunung yang dibawa bersama ... ok , nak diceritakanlah kepada sesiapa yang tak kenal aku ni , aku suka buat kerja sekali arung , maksud aku , kalu boleh , sekali jalan tu , aku boleh buat macam-macam kerja .. kira sama lah dengan simpulan bahasa , "sambil berenang , minum air" .. hax ... n kadang-kadang , mmg aku tak berjaya pun siapkan sume kerja , tadi tu berjaya la siapkan satu chores je... beli racun rumpai .... hax ....

Dah balik tu , kena siap-siap nak pergi kerja pulak .. ouh kepada yang tak tau , aku buat part-time job dekat Starbucks , jadik barista je .... kalau nak aku buat Latte tu , aku tau la ... dan aku boleh la berbalah dengan orang yang kata starbucks tu haram ... damn .. tapikan , tengah-tengah nak siap tu, tetiba mata kau terpaku dekat tv "alamak ... ada cerita best la" .. lantas aku pon terus duduk dan melayan cerita tu "Anger Management" ... hax ... dan bila cerita tu habis , tengok-tengok jam , "damn , dah pukul 5 petang la" hahaha .. kantoi .... aku gerenti lambat .. hahaha .. aku pon bergegas pergi kerja .. aku sampai store ada la dalam pukul 5.15 petang ... dan seperti biasa , aku pon cover .. sbb masuk lambat la katakan , terus buat rajin .... tetibe je ade orang tanya aku "weh , awal ko datang " ... aku pon lantas terkejut katak .. aku terus tengok jadual ... damn , aku masuk pukul 6 daaaa ... aduh .. kalau aku tau tadi , takde nye aku mengade-mengade nak datang cepat .. siot btolll .... untuk cover malu , aku teruskan jugak kerja .. kira buat rajin la .. haha ......

hari ni kerja takde lah best sangat .. tak ramai crowd pon ... tapi best la sebab partner-partner dekat situ , semua best .... hax... gelak-gelak je ... akhirnya malam pun menjelma ....kerja punya kerja , sedar-sedar sudah pukul 11 malam , alamak , kene buat 'closing' la .. aku pun dengan lajunya ... terus sapu lantai dan diikuti dengan mengemop ... huhu .. sebab kalau lambat buat , lambat la balik ... dah mop , nak kene halau customer pulak ... adeh .. banyak nya kerja.... hehehe .... tapi aku kan super barista .. aku buat kerja aku dengan rilex .. TIP TOP ... semua siap nak dekat-dekat pukul 12 tu .. aku pon balik ... waaaa .. penatnye .. tetiba je rase macam nak chat dengan gf la .. isk .. msg la ....

*1st scene*
aku : hye there CIO girl .. mwax (aku mengada-ngada)
gf :
hye .. awak .. baik jgn CIO saya .. saya dah ada bfla .. nanti bf saya marah
aku :ye?..who is your bf then?? .. tell him that i shall steal his girl if he ignore her.. where is he then??
gf :
keje .. hehe .. nama dia aizad .. dia tak ignore me pun .. pandai jaga saya .. hehe .. mwax .. da abez keje say??? .. ramai orang korang CIO harini?? huhu (eley , buat-buat tanya .. macam la bagi nak CIO orang lain)

*2nd scene*
aku :
ada la sowang tu .. lawa b .. lawa sangat (kau begitu sempurna di mataku) .. huhu .. tapikan , sayang la ... dia dah ada bf ... and tanak layan saya . isk isk .. sedey la .. saya dah on the way balik
gf :
lawa cane??
aku:
lawa sangat (macam awak) .. cair pulak saya .. tadi msg dia .. dia macam kerek-kerek .. tau la lawa ... kerek gile .. isk isk .. watch doin baby??
gf :
haha .. biar la dia .. jangan layan dia ..awak kan ada saya .. kui kui ... mwax .. tengah belajar b .. datang pulak mood belajar tetiba
aku :
tapi saya nak ngorat dia .. hanya saya yang layak bahagiakan dia .. hiasi dirinya dengan emas permata .. hanya saya yang layak .. semangatnya .. meh sini saya umpan dengan satu benda .. mesti awak stop study ... huhu .. jom chat ... muahaha .. boley resist tak umpan saya ni? .. hehe

*3rd scene*
gf :
tadi saya online chat ... pastu stop blaja ..awak balik la rumah dulu .. dia ni .. tak penat ke?? (alamak .. sekali umpan tak makan daaa)
aku:
wow.. boleh bagi hadiah ni .. dia boleh resist .. huhu .. biase-biasa je .. tak penat sangat .. maybe dalam sejam kot .. huhu .. awak study dulu ea .. mwax (ayat cover kecewa isk..isk..)
gf: ............*study*..................

*4th scene*
gf :
say , awak still online? .. hmm , saya ngantok pulak ni .. saya dapat hadiah tak tadi resist ?? (adakah akan online??)
aku :
dapat .. amboi .. hebatnye dia ni .. ngantok ea?? .. ala cyannye .. huhu .. saya masih online .. huhu .. mwaxx..
gf :.................*silent*....................

*ending*
gf :
b , saya tertidur .. good night sayang

sekali dia tidur daa... huhu ... kecewa .. umpan dah tak makan .. hax ... good night sugar pie ... (-.-') ... good night


FYI : CIO stand for "Check It Out".. its a starbucks code bila ada hot stuff ... hax

Monday, June 09, 2008

weeeeeeeeeeeeeeeeee....

alamak ... tiba-tiba aje ada orang nak offer nak bwat post .. hehe .. maafin aku yah .. aku ngak ada masa untuk mengarang .. hehe .. ok .. apa yang aku ingin bangkit kan disini ialah sense of judgement ... adakah patut kita , sebagai seorang manusia , seorang lelaki/perempuan , seorang anggota masyarakat , seorang kawan , seorang sahabat....aku tekan kan disini SAHABAT , berbicara tentang keburukan sabahatnya sendiri?? .. adakah wajar kita berbuat demikian .. atau pada dasarnya adakah kita berhak ... hmm .. ini pendapat aku , pada sudut pandangan aku yang luasnya hanya beberapa meter ..
bagi aku, tidak salah rasanya untuk kita berbicara tentang orang lain , untuk membincangkan masalah sabahat kita itu .. tapi saya tekan kan kembali perkataan SAHABAT... sahabat bagi aku ialah seorang yang kita kenal, luar dan dalam .. yang berjam-jam masa kita sanggup habiskan untuk berada di sekeliling mereka .. tidur , makan , minum , pejam , celik ... sedar tak sedar .. merekalah yang ada di sisi .. dan bagi aku , aku layak untuk berkata , berpendapat tentang mereka .. dan itu sudah menjadi hak aku ..
Ingin aku katakan disini tentang orang yang bukan aku gelar sahabat .. dah tidak layak menjadi satu , berkata-kata tentang aku , berkomen tentang aku .. apatah lagi menasihati orang lain tentang aku .. siapa kamu ??? ... tidur sebantal kah kita?? ... makan sepinggankah kita?? ... susah senang bersamakah kita?? ... hax .. jgn ingat taraf sebagai kawan cukup untuk menilai siapa aku .. dan ini aku katakan kepada diri sendiri juga kepada yang lain .. tidak salah untuk bermadah tentang yang lain .. tapi ingat dulu kedudukan anda .. cukup adilkah kita ... cukup kenalkah kita?? .. serba serbi sempurnakah kita?? .. hahaha .. adakah diri itu seorang yang layak??
Coretan ini aku tujukan buat SAHABAT ... kalian layak untuk berkata!!
kepada kawan yang gemar mendengar dari kawan yang lain .. anda SALAH ...

Thursday, June 05, 2008

A.N.G.I.N


Angin tolonglah aku sedang
Jatuh cinta
Tapi aku tak punya nyali ‘tuk katakan
Bahwasanya setiap hari kumerindukan dia …

Angin masukkan aku ke dalam mimpinya
Jadikan aku Raja dan dia Ratunya
Buat dia selalu memikirkan diriku


Angin katakan padanya …
Bahwa aku cinta dia
Angin sampaikan padanya …
Bahwa aku butuh dia

Angin, tancapkanlah busur panah cintaku
Tancapkanlah cepat, tepat di jantung hatinya
Sebelum hatinya jadi beku dan membatu

-dewa-